Hoofdsponsor-EPZ

De EPZ Omloop van Borsele is EPZ zeer erkentelijk voor het HOOFDsponsorschap.

EPZ in vogelvlucht


Wij maken veilige en klimaat neutrale energie.

Als enige producent van kernenergie in Nederland zorgen wij al bijna 50 jaar voor energie bij zeker 1.3 miljoen huishoudens per jaar! En daar gaan wij nog wel even mee door.


Wij willen in de toekomst voor ongeveer 25% in de energiebehoefte van Nederland kunnen voorzien.

Kernenergie is een klimaat neutrale vorm van energieopwekking die veel stroom levert en weinig oppervlakte in beslag neemt. 


De vraag naar elektriciteit groeit met de dag. We willen elektrisch gaan rijden en ons gasverbruik terugbrengen om zo de klimaatdoelen te behalen. De komende 15 jaar zal de vraag naar elektriciteit dan ook hard stijgen.


Wij hebben ruime expertise en ervaring met de productie van CO2 neutrale stroom door middel van kernenergie, een wind- en een zonnepark. Al deze bronnen zijn nodig  om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar elektriciteit.


Op verzoek van de overheid gaan we onderzoeken of de huidige kerncentrale langer op kan blijven. Wij zetten in op de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Om in de toekomst nog meer huishoudens te voorzien van veilige en klimaatneutrale stroom.


Als grote werkgever in de omgeving van Borssele vinden wij de gezondheid van onze medewerkers en de omgeving erg belangrijk, wij stimuleren een fit leefklimaat. Een aantal van onze medewerkers zijn enthousiaste fietsers. Wij dragen de Omloop van Borsele dan ook een warm hart toe.


Meer weten? Kijk op www.epz.nl.
EPZ Omloop van Borsele:

energiek op de pedalen


Bij EPZ fietsen we wat af: circa 211.000 woon/werk-kilometer per jaar.


Wie zich per fiets naar zijn werk verplaatst, verbrandt geen brandstoffen. Je draagt dan dus ook niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Net zoals onze kerncentrale die geen fossiele brandstoffen nodig heeft en niets uitstoot. Bovendien houdt fietsen onze medewerkers gezond. EPZ draagt dus op allerlei manieren bij aan een ‘gezond (wieler)klimaat’!


EPZ is al sinds 2009 hoofdsponsor van het internationale wielerspektakel EPZ Omloop Borsele.

EPZ is trots op de inzet van de vele gepassioneerde Zeeuwen die deze unieke meerdaagse wedstrijd tot een jaarlijks succes maken. Ieder jaar verschijnt er weer een interessant deelnemersveld aan de start  in ’s-Heerenhoek. Ieder jaar verwelkomen we weer nieuw talent uit de wereldtop met voormalige en toekomstige nationale-, wereld- en Olympisch kampioenen.


EPZ en haar medewerkers wensen iedereen een mooi en spectaculair wielerweekend.