16.45 uur: 1e etappe driedaagse Junior Vrouwen (tijdrit) (Nations Cup)

10.30 uur: 2e etappe driedaagse Junior Vrouwen (Nations Cup)

14.00 uur: UCI 1.1 internationale wegwedstrijd Elite Vrouwen

10.30 uur: 3e etappe Junior-Vrouwen (Nations Cup)

14.00 uur: UCI 1.1 Internationale wedstrijd Junior Heren

14.35 uur: ID renners topcompetitie

Nieuws EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2018

MARSMAN SNELSTE BIJ JUNIOREN

Tim Marsman heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Heren op zijn naam geschreven. De renner van Team Forte U19 was na een wedstrijd over 132 kilometer sterkste van het veld. Na een knappe solo van ongeveer 9 kilometer kwam hij als eerste over de streep. Niels van Ekeren uit Rijswijk eindigde als tweede voor Niall Tilli uit Amsterdam die derde werd.

Het was weer een zware koers. Van de 130 gestarte renners zijn er 63 gefinisht. Na ongeveer 85 kilometer vormt zich een kopgroep van 9 renners. Op 9 kilometer voor de finish besluit Marsman te demarreren. Hij blijft de laatste kilometers vooruit en behaalt het gehoopte succes.

JOANNATHAN DUINKERKE WINT BIJ DE ID RENNERS

Joannathan Duinkerke was wederom de snelste bij de EPZ Omloop van Borsele voor ID renners. Davy Mertens eindigde op een mooie tweede plaats en Brian Nugteren maakt het podium comlpeet met een derde plaats.

Voor de volledige uitslag klik hier.

KNAVEN WINT DRIEDAAGSE

Britt Knaven van team CC Pavé 76 - Development is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De dochter van voormalig profwielrenner Servais Knaven eindigde in de derde en laatste etappe in de kopgroep en heeft hiermee de leiding in het algemeen klassement veilig gesteld. De Britse Pfeiffer Georgi eindigde als tweede en Hannah Ludwig uit Duitsland maakt het podium compleet met een derde plaats.

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Franse Victoire Berteau. Zij won de sprint van de kopgroep. Ilse Grit wint het jongerenklassement. Shari Bossuyt heeft zowel het puntenklassement als het sprintklassement op haar naam geschreven. Team CC Pavé 76 – Development als eerste in het ploegenklassement.

De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele telt mee voor de UCI Nations Cup voor Junior Vrouwen. De Nederlandse ploeg deed goede zaken in Borsele en blijft hierdoor aan de leiding van de UCI Nations Cup.

BALSAMO WINT IN 'S-HEERENHOEK

De 20 jarige Elisa Balsamo heeft de 35e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De Italiaanse was in een massasprint te snel voor haar concurrenten. Lorena Wiebes uit Mijdrecht werd tweede en de derde plaats was voor Evy Kuijpers uit Lierop.

Tijdens de zonovergoten wedstrijd hebben verschillende rensters tevergeefs geprobeerd weg te komen uit het peloton. Balsamo won de massasprint met overtuiging. De Italiaanse sleepte eerder bij de junioren diverse keren het wereldkampioenschappen wielrennen op de baan in de wacht.

De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Lorena Wiebes is door haar tweede plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.

BOSSUYT SNELSTE IN 2E ETAPPE

Shari Bossuyt uit België heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven. De renster van het team Doltcini – Van Assche DT kwam in de massasprint als eerste over de finish. Lonneke Uneken uit Veendam eindigt als tweede en Cathalijne Hoolwerf van team CC Pavé 76 – Development kwam als derde over de streep.

Britt Knaven van CC Pavé 76 – Development blijft de leider in het algemeen klassement. Bossuyt pakt door haar eerste plaats vandaag de leiding in het tussensprint klassement en het puntenklassement. Ilse Grit vertrekt morgen in de witte trui van het jongerenklassement.

SOET SNELSTE IN TIJDRIT

Aafke Soet van team WNT Rotor Pro Cycling wint de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De dame uit Heerenveen was een 5 seconden sneller dan Floortje Mackaij uit Woerden. Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep werd derde in de tijdrit.

De 20 jarige Soet legde de tijdrit over 20,5 kilometer af met een snelheid van ruim 43 km/h. In 2014 werd Soet zowel Nederlands als Europees kampioen tijdrijden bij de junioren.

KNAVEN WINT EERSTE ETAPPE

De Nederlandse Britt Knaven is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van CC Pavé 76 – Development was in de tijdrit over ruim 14 kilometer 11 seconden sneller dan Hannah Ludwig uit Duitsland. De Britse Pfeiffer Georgi, werd derde.

Knaven reed op het zonnige parcours met een gemiddelde van ruim 43 km/h. Met deze overwinning start oudste dochter van voormalig profwielrenner Servais Knaven morgen in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd Knaven derde op het Nederlands Kampioenschappen tijdrijden.

EPZ BLIJFT HOOFDSPONSOR VAN OMLOOP VAN BORSELE

EPZ blijft in 2018 hoofdsponsor van de Omloop van Borsele. De grootste elektriciteitsproducent van Zeeland verbindt komend jaar voor het 8e jaar zijn naam aan de wielerronde. De 35 editie van de EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 20, 21 en 22 april 2018.

Voor deze jubileum editie gaat de organisatie het hele weekend internationaal. De Junior Vrouwen trappen het weekend af met een in Europa unieke driedaagse. Deze wedstrijd is onderdeel van de Nations Cup van de UCI. Ook de Elite Vrouwen komen in actie. Op vrijdag 20 april staat de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later de UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze laatste telt tevens mee voor de nationale Topcompetitie. Om het internationale programma compleet te maken, wordt hier op zondagmiddag een UCI 1.1 wegwedstrijd voor de Junior Heren aan toegevoegd.