Wielerkrant

Bekijk (pdf) de Wielerkrant van de 34e EPZ Omloop van Borsele of klik hier om door te bladeren

Programma en Live verslagen

Vrijdag 21 april 2017

Zaterdag 22 april 2017

Zondag 23 april 2017


Bekijk hier de nieuwsberichten van:

2016

2015

2014


Nieuws EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2017


VAN DER HULST WINT DRIEDAAGSE

Amber van der Hulst uit Hazerswoude is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Beet-it Ladies Cycling Team heeft door middel van behaalde bonificatieseconden in de derde en laatste etappe de leiding in het algemeen klassement veilig gesteld. De Britse Pfeiffer Georgi eindigde als tweede en Anne de Ruiter uit Polsbroek maakt het podium compleet met een derde plaats.


De derde en laatste etappe werd gewonnen door Nederlands Kampioene Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Ze won de massasprint van het peloton.


Pfeiffer Georgi wint het jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Lorena Wiebes. Het Great Britain National Team eindigt als eerste in het ploegenklassement.


De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele telt mee voor de UCI Nations Cup voor Junior Vrouwen. De Nederlandse ploeg deed goede zaken in Borsele en blijft hierdoor aan de leiding van de UCI Nations Cup.


De volledige uitslagen kunt u hier vinden.


JOANNATHAN DUINKERKE WINT BIJ DE ID RENNERS

Joannathan Duinkerke was de snelste bij de EPZ Omloop van Borsele voor ID renners. Davy Mertens eindigde op een mooie tweede plaats en Leon Brinksma maakt als derde het podium comlpeet.


Voor de volledige uitslag kijkt u hier.


DE JONGE SNELSTE BIJ NIEUWELING MEISJES

Sanne de Jonge uit Tweede Exloërmond heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Nieuweling Meisjes op haar naam geschreven. De renster van WSC Emmen was na een wedstrijd over 54 kilometer de snelste in de massasprint. Ilse Grit uit Zwolle eindigde als tweede voor Berit Huiting uit Rolde die derde werd.


Het is voor het eerst dat de Nieuweling Meisjes onderdeel zijn van het programma van de EPZ Omloop van Borsele. Hierdoor richt het organiserende comité zich volledig op het dameswielrennen en zijn de dames al vanaf jongs af aan te volgen in Borsele.


De volledige uitslag vindt u hier.


MARKUS WINT IN 'S-HEERENHOEK

De 22 jarige Riejanne Markus heeft de 34e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De wielrenster van WM3 Pro Cycling wist na verschillende pogingen samen met Eugenia Bujak te ontsnappen uit een kopgroep van 17 rensters. Markus was in de finale te snel voor de Poolse Bujak. Marianne Vos won overtuigend de sprint van de achtervolgende groep en behaalde hiermee een derde plaats.


Na 40 kilometer wedstrijd brak het peloton in 2 grote groepen. Diverse rensters hebben geprobeerd weg te komen uit de kopgroep, maar boekten niet het gehoopte resultaat. De aanvallend rijdende Markus boekte na diverse pogingen succes en kon samen met Bujak de kopgroep voorblijven.


De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Riejanne Markus is door haar eerste plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.


De volledige uitslag van de wedstrijd vindt u hier.


VAN DER HULST SNELSTE IN 2E ETAPPE

Amber van der Hulst uit Hazerswoude heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven. De renster van het team Beet-it Ladies Cycling Team kwam na een knappe solo van zo’n 20 kilometer als eerste over de finish. Haar teamgenote Mylene de Zoete eindigt als tweede en de Britse Pfeiffer Georgi als derde over de streep.


Pfeiffer Georgi van National Team Great Britain pakt door haar derde plaats vandaag de leiding in het algemeen klassement gevolgd door Amber van der Hulst en Anne de Ruiter

Zondagmiddag om 14.30 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor hun derde en laatste etappe over 71 kilometer. De volledige uitslag kunt u hier vinden.SIMMONDS SNELSTE IN TIJDRIT

Hayley Simmonds van team WNT Pro Cycling wint de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De Britse was een krappe 8 seconden sneller dan Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep. De Oekraïense Anna Solovey werd derde in de tijdrit.

De 28 jarige Simmonds legde de tijdrit over 19,6 kilometer af met een snelheid van 43 km/h. De volledige uitslag kunt u hier vinden.DE RUITER WINT EERSTE ETAPPE

De Nederlandse Anne de Ruiter is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van KuotaGo-TrexSelect Ladies Team was in de tijdrit over ruim 13 kilometer 8 seconden sneller dan Pfeiffer Georgi uit Groot Brittannië. De Britse Jessica Roberts, winnares van vorig jaar, werd derde.


De Ruiter reed op het winderige parcours met een gemiddelde van ruim 42 km/h. Met deze overwinning start de dame uit Polsbroek morgen in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd De Ruiter vierde op het Nederlands Kampioenschappen tijdrijden. Zaterdagmorgen om 10.30 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor een rit over 72 kilometer. De volledige uitslag kunt u hier vinden.EPZ OMLOOP VAN BORSELE RICHT ZICHT IN 2017 VOLLEDIG OP DAMES

De 34e editie van de EPZ Omloop van Borsele richt zich volledig op het dames wielrennen. Het Wielercomité ’s-Heerenhoek heeft ervoor gekozen om aankomend jaar de Nieuweling Meisjes te laten starten in plaats van de Junior Heren. Hierdoor zijn de dames al vanaf jongs af aan te volgen in Borsele. Op 21, 22 en 23 april 2017 verschijnen er weer vele internationale dames teams aan de start in ’s-Heerenhoek.


De driedaagse voor Junior Vrouwen wordt vanaf aankomend jaar ook toegevoegd aan de Nations Cup van de UCI. Dit betekent dat de EPZ Omloop van Borsele een belangrijke wedstrijd zal worden voor de nationale teams. Deze kunnen namelijk bij elke aangesloten wedstrijd punten verdienen. De 5 landen met de meeste punten mogen een extra renner toevoegen aan hun selectie voor de wereldkampioenschappen. Deze Nations Cup voor Junior Vrouwen bestaat sinds 2016.

Naast Junior Vrouwen en de Nieuweling Meisjes, zullen ook de Elite Vrouwen in actie komen in Borsele. Op vrijdag 21 april staat de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later de UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze laatste telt ook mee voor de nationale Topcompetitie. Een wedstrijd voor de ID (Intellectual Disability) renners en een dikke bandenrace voor de jeugd maken het programma compleet. Het volledige programma vindt u links op deze pagina.Wielercomité 's-Heerenhoek |EPZ Omloop van Borsele 2019 Privacyverklaring AVG