ID Renners


EPZ Omloop van Borsele ID Renners zaterdag 25 april 2020.

Aanvang 14.10 uur. Volg live!

Locatie: Kuijpersdijk 's-Heerenhoek


Deelnemerslijst:  klik hier

Uitslag 2019: klik hier


Parcourskaart - klik hier.  


Nieuw sinds 2016: Peloton ID-Cycling van start dankzij medewerking van Sociaal Werkbedrijf Dethon

In de 33e EPZ Omloop van Borsele ging op zondag 24 april 2016 het peloton van ID-Cycling van start! ID-Cycling, staat voor Intellectual Disability Cycling Group, ofwel vrouwen en heren met een verstandelijke beperking die racefietsen als hun sport en/of hobby hebben. Sociaal Werkbedrijf Dethon is sinds dit jaar sponsor van de EPZ Omloop van Borsele met als voorwaarde een extra koers voor ID-Cycling.


Dethon en ID-Cycling zijn nauw met elkaar verbonden. Verschillende leden van ID-Cycling zijn werkzaam bij Dethon en samen met stichting ‘Fietsers voor fietsers’ sponsort Dethon de kleding voor leden uit Zeeuws Vlaanderen.


Aan de start verschenen o.a. medewerkers van Dethon, Nederlands bekendste ID-er Joannathan Duinkerke, nationaal kampioene bij de vrouwen Irma van Duyn uit Schoondijke en daarnaast ID-renners uit het hele land, zoals uit Alkmaar, Groningen en Emmen. Enkele Belgische deelnemers zorgden voor een internationaal rennersveld.


Naast de vele singel racefietsers reden er ook deelnemers mee op tandems en tri bikes.

Deze spannende en gevarieerde wedstrijd is een aangename verrijking is voor de EPZ Omloop van Borsele.


Nieuws uit 2016

ID Renners Special Olympics Summer Games LA rijden ook in ’s-Heerenhoek!

Otto de Vriendt is 24 jaar en werkt bij Dethon in de buitendienst. Hij zorgt dat de bermen langs de wegen netjes opgeruimd zijn. Hij woont in Terneuzen samen met zijn vader en moeder en heeft al 5 jaar een relatie met Danielle uit Brabant.

Foto 2: Piet Eversdijk interviewt Walter Pollet en van links naar rechts: Ronald Proost, Richard Tacken, Tonny Hoogstrate, Otto de Vriendt en Hans Snouwaert.

Sinds 8 jaar doet Otto mee aan wedstrijden en vindt het fietsen een lekkere buitensport. Hij probeert aan de meeste wedstrijden mee te doen. Sinds een jaar heeft hij een mooie blauw/witte Koga racefiets. Een bijzondere en leuke ervaring was zijn deelname aan de  Special Olympics Summer Games 2015 in Los Angeles. Hij reed in de finale (40 km wegkoers) voorop, samen met iemand uit Denemarken. Hij verwachtte te de gouden medaille binnen te slepen, maar kreeg helaas kramp en werd uiteindelijk vierde. Dat is toch ook een hele knappe prestatie!


Walter Pollet is 41 jaar en werkt bij Dethon Groen, meestal in Clinge, Nieuw Namen en Hulst. Hij woont in een leuk appartementje in de binnenstad van Hulst en doet bijna alles zelf, zoals koken, wassen en natuurlijk zijn fietsen onderhouden. Hij heeft een moeder, vader, broer en getrouwde zus met hele lieve kinderen. Hij heeft geen vriendin, maar wel heel veel Facebook relaties.

Walter fietst al zo’n 12 jaar en doet dat het hele jaar door, in de winter ook crossen of de rollen. Hij vindt het de mooiste sport die er is, omdat je heel veel spieren gebruikt en er ook goed bij na moet denken!

Hij probeer geen wedstrijd te missen, ook aan de cross wedstrijden in de winter doet hij allemaal mee. Hij is supertrots op zijn splinternieuwe KONA racefiets. Hij vond het een bijzondere ervaring om deel te nemen aan de Special Olympic Summer Games 2015 in Los Angeles. Hij won zelfs zilver in de 40 km wegkoers. Hij is er erg blij mee, maar had liever goud gehad omdat hij ook bijna de hele wedstrijd op kop heeft gereden.


Jan de Jonge. leider ID rennen

Jan de Jonge coacht al 15 jaar ID Renners. Hoe is dit tot stand gekomen? ‘Ik reed recreatief tandem met mensen uit een woongroep en toen kwam er een wielrenner van ID-Cycling in de woongroep. Deze ben ik gaan trainen en al snel hebben we ons bij een groep uit Zeeuws Vlaanderen aangesloten.’ Hij brengt dan ook graag de wielersport over bij mensen met een verstandelijke beperking en ziet dat ze ervan genieten.

Jan, hoeveel tijd besteed je er aan? ‘Veeel! Heeel veeel, vaak meer dan een volledige werkweek van 40 uur.’

Wat zijn de belangrijke sportevenementen voor ID renners?

-Special Olympics Summer Games, de Olympische Spelen voor mensen uit alle landen van de wereld met een verstandelijke beperking. In 2015 was het in Los Angeles en in 2011 in Athene. Iedereen rijdt een devision wedstrijd (selectie wedstrijd). Daarna strijden gelijkwaardige met minimaal 3 en maximaal 8 wielrenners in de finales om de medailles. Zo kan iemand, die in onze criterium wedstrijden na 3 ronden gedubbeld wordt, met goud thuiskomen, terwijl iemand die in Nederland heel goed is, net buiten de medailles zou kunnen vallen.

•Europse Special Olympics (iedere 4 jaar), in 2014 was deze in Antwerpen.

•Nationale Special Olympics Nederland (iedere 2 jaar). In 2014 in Heerenveen en dit jaar in Nijmegen.

Jan ging als leider van de wielerploeg mee naar Athene, Los Angeles en Antwerpen.Podium ID renners 2018:

1. Joannathan Duinkerke

2. Davy Mertens

3. Brian Nugteren

Over Dethon


Dethon is het werkbedrijf van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten: Sluis, Terneuzen en Hulst. Begonnen in 1968 als sociale werkplaats, heeft Dethon zich ontwikkeld als werkgever voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werknemers werken vaak buiten de muren van Dethon en gedetacheerd bij andere bedrijven. Maar als dit niet kan binnen één van de bedrijven van Dethon zelf.


Werk is belangrijk voor mensen. Daarom streeft Dethon ernaar om gewaardeerde producten en diensten in de markt te zetten zodat de werknemers voldoening uit hun werk halen. Dit in professionele bedrijven waar op een veilige manier gewerkt wordt volgens geaccrediteerde kwaliteits- en veiligheidsnormen. Meer informatie: www.dethon.nl


Meer informatie over ID Cycling:

•www.facebook.com/idcyclingnederland

•www.idcycling.nl

•www.fietsersvoorfietsers.nl

Wielercomité 's-Heerenhoek |EPZ Omloop van Borsele 2019 Privacyverklaring AVG